0
OCA3405
13 november 2023

Office for Contemporary Art Norway ansetter Mike Sperlinger som Head of Programme

OCA er glad for å kunngjøre ansettelsen av Mike Sperlinger som Head of Programme. Sperlinger vil lede arbeidete med OCA sitt offentlige program, opprettholde organisasjonens posisjon som en fremtredende internasjonal samtidskunstaktør og identifisere nye muligheter for utvikling.

Sperlinger er i dag fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), hvor han har vært professor i skrivepraksis siden 2013. Før det var han assisterende direktør for LUX, en London-basert organisasjon for kunstnere som arbeider med bevegelige bilder som han var med å grunnlegge i 2002. Hos LUX hadde han ansvar for Europas største samling av kunstfilm og video og jobbet med hundrevis av visninger, utstillinger og prosjekter med kunstnere og institusjoner rundt om i verden. Hans siste kuratorprosjekter inkluderer en serie show i Storbritannia og Tyskland med den avdøde tyske kunstneren Marianne Wex; utstillingen Counterimaginaries ved Tromsø Kunstforening; og The Social Life of Film, en internasjonal kongress for ‘nomadiske visningskollektiver’ som fant sted tidligere i år i København. Sperlingers forfatterskap har blitt publisert bredt, inkludert nyere katalogtekster for Ed Atkins, Gerard Byrne og Laure Prouvost, og han har redigert flere bøker inkludert Afterthought: New Writing on Conceptual Art (2005) og Here Is Information. Mobiliser - Utvalgte skrifter av Ian White (2016).

Direktør i OCA, Ruben Steinum, sier:
Mike har vist dyp innsikt og kunnskap om den globale og norske kunstscenen kombinert med interesse for å utvikle strukturer som fremmer internasjonale forbindelser og aktivitet for kunstnere og billedkunstfeltet. Med Mike som en del av teamet er vi klare til å fortsette å styrke globale nettverk og utvikle nye plattformer, modeller og måter å engasjere publikum.

Mike Sperlinger tiltrer stillingen den 1. Mars 2024, og sier spent:
Jeg oppdaget den norske kunstscenen for første gang gjennom OCA da jeg fortsatt jobbet i London, og prosjekter som Whatever Happened to Sex in Scandinavia? og Let The River Flow er fortsatt referansepunkter for meg. OCA har alltid representert viktigheten av å tenke kunst, kultur og solidaritet med en internasjonal horisont – noe som føles mer presserende enn noen gang. Det er utrolig spennende å bli med på laget på OCA og få en sjanse til å bygge videre på den historien.

Kontakt:
Ruben Steinum,
Direktør, Office for Contemporrary Art Norway
ruben.steinum@oca.no
+47 920 92 350

Related

Newsletter

OCA runs a mailing lists to let interested parties know about our activities, including the artistic programme, grants schemes and international residencies, and publications.

Newsletter