0
Ruben Steinum NBK 02

OCA ansetter Ruben Steinum som ny direktør

31 mars 2022

Styret i OCA er stolte over å kunngjøre utnevnelsen av Ruben Steinum som ny leder de neste fire årene. Etter en omfattende utvelgelsesprosess er styret overbevist om at Steinum er den rette kandidaten til å fortsette OCAs arbeidet i Norge og utlandet. Steinum er i dag Styreleder for Norske Billedkunstnere (NBK) og kjent for den norske kunstscenen som en visjonær og tydelig stemme for kunstnerne, med fokus på kunstens plass i samfunnet. Han har gjennom sitt omfattende engasjement for billedkunstfeltet arbeidet dedikert med organisasjonsutvikling.

Styreleder Trude Gomnæs Ugelstad sier:

«Ruben Steinum har vist seg å være en fremtredende og engasjert leder på vegne av det norske billedkunstfeltet. Hans engasjement og ambisjoner er av stor betydning for videreføringen av OCAs hovedmål om å fremme norsk kunst i utlandet. Han vil lede arbeidet med å sikre en ny strategi og implementeringen av denne med et kompetent team».

Ruben Steinum tiltrer stillingen den 1. august 2022.

«Jeg gleder meg til å være med på å utvikle OCA og bidra til å aktivisere, synliggjøre og styrke den internasjonale aktivitet for kunstnerne og kunstfeltet i hele landet. Kunstfeltet i Norge kjennetegnes av høy kunstnerisk kvalitet, og jeg ser et stort potensiale for at flere kunstnere kan delta internasjonalt»,

sier Steinum og legger til at:

«OCA er en anerkjent og viktig organisasjon med et solid fundament. Det gir store muligheter for økt globalt samspill og flere internasjonale muligheter for den enkelte kunstner og for hele økosystemet som er det norske kunstfeltet».

Han er takknemlig for tilliten styret har gitt ham og er ser frem til å jobbe med teamet på OCA.

Styret i OCA vil også takke Katya García-Antón for det ambisiøse programmet hun har gjennomført som direktør for OCA, og ser frem til realiseringen av 'The Sámi Pavilion' under den 59. internasjonale kunstutstillingen på La Biennale di Venezia i 2022.

Styret i OCA består av Trude Gomnæs Ugelstad (styreleder), Kristoffer Dolmen, Hans Marius Graasvold, Stina Högkvist og Sille Storihle.

Om OCA

Office for Contemporary Art Norway (OCA) er en ideell stiftelse opprettet av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet i 2001. Stiftelsens formål er å fremme billedkunstnere i Norge, herunder Sápmi, på det internasjonale kunstfeltet. Gjennom økt samarbeid og nettverksbygging skal OCA initiere og legge til rette for kunstnere og kuratorers deltakelse på viktige plattformer i hele verden. OCA arbeider med internasjonale atelierprogrammer og Utenriksdepartementets tilskuddsordninger. OCA har siden 2001 vært ansvarlig for Norges bidrag til billedkunstseksjonen på La Biennale di Venezia.

Kontakt

Trude Gomnæs Ugelstad, styreleder: tgu@skmu.no
Ruben Steinum, ruben.steinum@gmail.com

Header image: Marthe Thu / NBK

Related

Newsletter

OCA runs a mailing lists to let interested parties know about our activities, including the artistic programme, grants schemes and international residencies, and publications.

Newsletter