News

OCA Pop-Up in Trondheim

Published 2014/05/12

From the performance YES,NIX by Tori Wrånes at Performa 13, New York. Photo: Linus Sundahl Djerf. The project was supported through OCA’s international support programme

English version

OCA ANNONSERER

OCA Pop-Up på Trondheim Kunstmuseum
som det første i en serie møter rundt om i landet
med kunstner Anne-Karin Furunes som gjest

Torsdag 22. mai 2014, 19.00

Trondheim Kunstmuseum
Bispegata 7B
7013 Trondheim

trondheimkunstmuseum.no
www.oca.no

OCA har gleden av å annonsere OCA Pop-UpTrondheim Kunstmuseum torsdag 22. mai kl 19.00. OCAs pop-up møter fokuserer på å nå kunstmiljøer i byer utenfor hovedstaden, som Trondheim, Tromsø, Bergen og Stavanger, i samarbeid med lokale kunstinstitusjoner og forskjellige gjestekunstnere. Til OCA Pop-Up Trondheim kommer kunstner Anne-Karin Furunes, som vil dele erfaringer fra sin deltagelse på den internasjonale kunstarenaen. Kvelden avsluttes med et arrangement i samarbeid med nyMusikk Trondheim. Lett servering.

OCAs pop-up-møter er utformet for bedre å knytte bånd til lokale kunstmiljøer rundt om i landet. I samarbeid med lokale kunstinstitusjoner presenteres OCAs forskjellige støtteordninger for å tilgjengeliggjøre OCA som et verktøy for profesjonelle kunstnere i deres internasjonaliseringsprosess, i tillegg til at informasjon om hvordan den internasjonale kunstverdenen fungerer, formidles. Formålet med OCA Pop-Up er å styrke OCAs rolle som en samtalepartner for kunstmiljøer på nasjonalt nivå.

OCA har invitert Anne-Karin Furunes til OCA Pop-Up Trondheim for å dele noen av sine erfaringer som profesjonell kunstner, og for å snakke om hvordan støtteordningene i kombinasjon med strategiske valg kan være til hjelp i lanseringen og utviklingen inn på den internasjonale kunstarenaen.

For mer informasjon, vennligst kontakt Tara Ishizuka Hassel.

Om Anne-Karin Furunes
Anne-Karin Furunes (f.1961 på Ørland, bor og arbeider i Trondheim) er en norsk kunstner og professor i billedkunst. Hun studerte kunst ved Akademiet i Oslo og Trondheim, og arkitektur ved blant annet NTNU i Trondheim og The Architectural Association London, UK. Furunes har blant annet hatt soloutstillinger ved Palazzo Fortuny i Venezia, Italia; Galleri K, Oslo; Västerås Konstmuseum, Västerås, Sverige og Barry Friedman, New York, NY, USA. Hun deltok ved Beijing Biennalen i 2005. I juni 2014 åpner hun en soloutstilling ved Millesgården Museum i Stockholm. Furunes er for tiden ansatt som professor ved Institutt for Billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim.

Office for Contemporary Art Norway
OCA er en ikke-kommersiell stiftelse opprettet av Kirke-og kulturdepartementet og Utenriksdepartementet høsten 2001 med hovedformål å legge til rette for, og å stimulere til, utveksling mellom norske og internasjonale kunstinstitusjoner og profesjonelle aktører innen kunstfeltet. Siden opprettelsen har OCA vært ansvarlig for et program med utstillinger, konferanser, forelesninger og seminarer både i Norge og i utlandet, samt å støtte norske kunstneres aktivitet på den internasjonale kunstarena.